INFORMATION OM PROVNINGAR

Fredag 2/3 kl. 18.00

Belgoklubben

”Vi provar 5 olika öl i klassiska belgiska stilar. Dubbel, tripel, saison, geuze och en mörk överraskning” Vad är egentligen en trappistöl?

Under ledning av Petter Winberg på Belgoklubben får du en guidning i det förlovade öllandet Belgien”

Pris: 245:-

Fredag 2/3 kl. 20.00

Macmyra

Vi provar 4 sorters whisky från oss på Mackmyra där vi bland annat kommer att prova vårt senaste hyllade Svenska rök/Amerikansk Ek samt en rad caskstrenght whiskys från våra småfat.

Vi kommer även till denna provning att bjuda på en överaskning i ett extra glas, den som kommer får se vad detta är.

Pris: 245:-

Lördag 3/3 kl. 15.00

Karlstöms Malt

Skaraborg runt på fem öl

Följ med på en virtuell resa i Skaraborg.Med hjälp av fem öl från fem olika bryggerier kommer vi färdas genom ett landskap som doftar och smakar av både malt och humle.

Under en timmes tid så kommer vi under ledning av Uffe Karlström att prata smaker, dofter, ölstilar men också bryggerier, hantverksöl och ölkultur i Skaraborg.Hjärtligt välkomna.

Uffe Karlström är en av grundarna till Bryggeriaktiebolaget Nya Victoria och den som brygger deras öl.Under de senaste 15 år har han pratat, utbildat och underhållit om öl och whisky.

Pris: 245:-

Lördag 3/3 kl. 18.00

Box Whisky

”Box destilleri från norrländska Ådalen är på god väg att erövra whiskyvärlden. Buteljeringarna får strålande recensioner och möter en allt större efterfrågan i land efter land. Just nu pågår en mångmiljonsatsning som tredubblar kapaciteten vid destilleriet och efter sommaren har nya pannor och sju nya jäskar installerats. På Dryckesmässan i Skövde har du möjlighet att prova de senaste buteljeringarna och dessutom tillsammans med en av Sveriges mest anlitade provledare. Du kommer också att ha möjlighet att bli ägare till ett ovanligt spännande fat. Box erbjuder Ankare, 40 liter, som tidigare har använts på ett av Islays sydkusts spännande destillerier.”

Pris: 245:-